SISTEMAS DE CULTIVO SOSTENIBLES, AGRICULTURA Y ALIMENTOS ECOLÓGICOS
Subject's code : 21157033
BIBLIOGRAFÍA COMPLEMENTARIA
Brandt, K., &Mølgaard, J. P. (2001). Organic agriculture: does it enhance or reduce the nutritional value of plant foods? Journal of the Science of Food and Agriculture, 81(9), 924-931.
Flórez Serrano, J. (2009). Agricultura ecológica. Manual y guía didáctica. Ed. Mundi-Prensa, Madrid.
Juo, A.S.R. y Freed, R.D. (1995). Agriculture and the environment.Bridging food production and environmental protection in developing countries.ASA special publication N. 60.ASA, Madison WI.
Lichtfouse E., Navarrete M., Debaeke P., Souchere V., Alberola C.. Eds. (2009). Sustainable Agriculture. Springer. Dordrecht
Loomis, R.S., Connor, D.J. ( 2002). Ecología de cultivos. Productividad y manejo en sistemas agrarios. Madrid: Mundi-Prensa-
Mateo Box, J.M. (2005). Prontuario de agricultura. Madrid: Mundi-Prensa, .
Doménech X, Peral J. (2006). Química Ambiental de sistemas terrestres. Ed. Reverté. Barcelona.
Gliessman, S. R. (2002). Agroecología: procesos ecológicos en agricultura sostenible. CATIE.
Raigón M.D. (2008). Alimentos Ecológicos, calidad y salud. Junta de Andalucia. Consejería de Agricultura y Pesca. Sociedad Española de Agricultura Ecológica (SEAE).
Seufert, V., Ramankutty, N., & Foley, J. A. (2012). Comparing the yields of organic and conventional agriculture.Nature,485 (7397), 229-232.
Willer, H., Yussefi, M., & Sorensen, N. (2010).The world of organic agriculture: statistics and emerging trends 2008. Earthscan.